ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Carte de arhitectură”

Spațiul public și reinserția socială a proiectului artistic și arhitectural (2)

Autor: Coordonatori: arh. Ana Maria Zahariade și A. OROVEANU

Comentariul autorului

Proiect de cercetare al Departamentului de Istoria & Teoria Arhitecturii si Conservarea Patrimoniului Grant CNCSIS 23 / 2006 - "Arta - Comunitati urbane - Mobilizare (ACUM). Reinsertia sociala a proiectului artistic si arhitectural"

Parteneri: Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" Bucuresti & Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L.Caragiale" Bucuresti, Universitatea Nationala de Arte Bucuresti, Asociatia pentru Tranzitie Urbana Bucuresti, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara Bucuresti.

Proiectul ACUM, definit ca cercetare orientata si ca cercetare-actiune, propune unificarea într-un cadru teoretic interdisciplinar a cunoasterii cu privire la relatia dintre arhitectura / urbanism, arta si comunitate în spatiul public. Cercetarea integreaza cunoasterea internationala cu practicile si experientele locale oferind astfel principii de dezvoltare ale unor metodologii de interventie aliniate practicilor contemporane si, mai ales, a celor europene. Instrumentele conceptuale folosesc analizei critice a situatiei din România, iar baza documentara cuprinde informatii de natura teoretica si vizuala, urbanistica, juridica, istorica, sociologica si antropologica.

Volumul cuprinde texte elaborate în cursul celui de-al doilea an de lucru al grupului de cercetare al Consortiului ACUM, având ca tema de investigatie edificarea spatiului public (social si fizic) la intersectia dintre arhitectura, arta si comunitatea urbana. Textele sunt structurate pe patru capitole: Fragmente de spatiu public, Spatiul public în oglinda, Arta pentru spatiul public, Actiuni si interactiuni în spatiul public.



Alte lucrări cu aceiași autori: