ro | en

Arhitectura ca o arcă – ed. Capitel

Autor: arh. Cristina Olga Gociman

Comentariul autorului

Odata cu implinirea unei varste cu o sonoritate de rezonanta (55 ani), Cristina Gocimanpare ca incearca sa faca un prim bilant-un parcurs a ceea ce a insemnat pana in momentul aparitieimonografiei (anul 2007), implicarea si realizarile ei in profesia de arhitect.

Apar cu deosebita subtilitate semnele de intrebare pe care si le-a pus, momentele de indoiala, momentele in care creatia de arhitectura se imbina cu poezia, grafica sau alte manifestari artistice.

Arhitectura este o " arca ". Un simbol cu care se pot salva adevaratele valori estetice si morale individuale si universale.

Este o altfel de carte despre arhitectura, despre propria creatie, in care rigoarea si duritatea cerute de concretizarea materiala a gandurilor si desenelor de pe hartie, se impleteste cu sensibilitatea artistica, lasand , cu generozitate loc tuturor opiniilor.

In acelasi timp, aceasta generozitate nu o impiedica sa-si defineasca un stil propriu, inconfundabil. Cartea se inscrie in colectia " Biblioteca de Arhitectura ", subcolectia " Doamnele in arhitectura "



Alte lucrări cu aceiași autori: