ro | en

Sat turistic la Dealu Frumos, Dâmbovița

Autor: arh. Denisa Mihaela Vîrlan
Coautori: Structura: ing. Mirela TATU, ing. Dan RĂDULESCU, ing. Mădălin POPA, Instalații: ing. Dinu ZAHARESCU, ing. Emanuel MORAID
Birou de proiectare: SIRIUS DESIGN

Comentariul autorului

Satul turistic, dezvoltat prin fonduri private si partial Sapard, este amplasat intr-o zona de un pitoresc deosebit, in Subcarpatii Meridionali, pe Valea Ialomitei, cu acces din DC 132 Pietrosita-Dealu Frumos.

Este alcatuit din 7 corpuri de cazare (case, P+1) si un corp de receptie, P, in regim de pensiune si vile turistice; volumetriile se dezvolta peisager, de-alungul unei circulatii interioare configurate in raspuns la conditiile de teren.

Un corp de cazare tipic (Ac sol 100 mp) are 3 dormitoare cu bai proprii la etaj, spatiile activitatilor diurne (living, sufragerie, bucatarie) fiind dispuse la parter; capacitatea de cazare este de 6 persoane pentru o casa, insumand 42 de locuri la nivelul ansamblului.

Structura de rezistenta este mixta, din zidarie portanta, placi, grinzi si samburi de beton armat.

Incalzirea se face cu corpuri statice de otel, alimentarea centralelor termice fiind cu Butangaz.

Canalizarea este asigurata cu o statie de epurare proprie.

Beneficiarii au dorit o arhitectura de inspiratie traditionala, concretizata in preluarea unor motive ale arhitecturii specifice zonei. Pentru expresivitate s-au folosit elemente si materiale caracteristice, precum sita din rasinoase batuta la 4 randuri, la invelitorile cu pante frante, lemnul lacuit (nuc) la streasini, contrafise, balustrade, pardoseli interioare (dusumele in dormitoare), placajele cu dale de piatra sparta locala la terase, ziduri de sprijin.



2009
arhitectură