ro | en

Imobil de locuințe – șos. Nordului

Autor: arh. Bogdan Anghelescu Benedek
Coautori: arh. Iuliana ANGHELESCU BENEDEK, arh. Corina UNGUREANU, cond.arh. Vasile - Răzvan Crâșmaru
Birou de proiectare: AGORA PROIECT

Comentariul autorului

Cladirea face parte din dezvoltarea sos. Nordului, B-dul Nae Caramfil. Pe un teren dreptunghiular s-a impus realizarea unui bloc cu apartamente de standard mediu ridicat, in conditii de randament maxim.

Beneficiind de experienta vizuala a vecinatatilor, optiunea care s-a impus a fost de a propune un volum clasic, linistitor, cu orizontale puternic acuzate. Utilizarea pe fatade a panourilor din ceramica rosie este justificata de prezenta, in imediata vecinatate a unor cladiri imbracate in acelasi material. O compozite de balcoane taiate de un accent, semnaleaza prezenta intrarii principale din parter. Goluri mari, in marea majoritate fara parapet, ofera confort luminos incaperilor (camere de zi) aflate la fatada spre strada.

Un criteriu de calitate in organizarea cladirii, a vizat dubla orientare a apartamentelor (fata / spate si eventual lateral), astfel incat majoritatea lor sa dispuna de zone de zi inzestrate cu terase ample.

Constructia rezultata este un S+P+4E+ER, cu o scara si 2 apartamente pe etaj, cu o suprafata desfasurata de 1560mp. In subsol este amenajat un parcaj inchis, cu echipat cu sisteme mecanice de dublare a capacitatii, in parter si etaje 1 si 2 sunt prezente apartamente de 2 si 3 camere. Etajele retrase sunt destinate duplexurilor de 4 camere. Fiecare din ele dispune de mari terase in retragerile cladirii.

Structura este rezolvata cu stalpi si diafragme din beton armat, inchiderile fiind din caramida iar compartimentarile din caramida si gipscarton.

Proiectarea a inceput in februarie 2005, debutul lucrarilor de executie fiind in august 2007. Lucrarea este in curs de finalizare.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
arhitectură