ro | en

Global City Business Park

Autor: arh. Adrian Cristescu
Birou de proiectare: WEST GROUP ARCHITECTURE

Comentariul autorului

Dupa realizarea Bucharest Business Park – cladire ce va ramane una iconica prin aducarea conceptului de “business park” in Romaina, exersam inca o data acelasi program de arhitectura, intr-o alta forma si la o alta scara.

Global City Business Park este un ansamblu de cladiri de birouri, pe cat de flexibile ca si spatiu interior, pe atat de decise si stricte ca si forma, proportie si volumetrie.

Structura fiecaruia dintre cele doua cladiri, realizata impecabil, din beton armat, cu cate un volum intermediary din metal pe 4 nivele, ofera simplu si accesibil rezolvarea evidenta a spatiului de birouri, nodurilor de circulatie si accesului (receptiei) pe doua nivele.

Cele doua cladiri flancheaza la nord si sud un spatiu urban rafinat, servind fie ca o curte premegatoare accesului in corpurile de birouri, fie introducerii spatiilor comerciale de la parter, fie ca o gradina care faciliteaza parcursul catre spatiul reziential de catre est, din planul 2.

Acest ansamblu este un exemplu de folosire a solutiilor tehnice ce respecta principiul economisirii de resurse, fiind proiectat si executat in spiritual obtinerii unei performante energetice superioare si a unei cladiri cat mai “verzi”: desfumare naturala parcaje din subsoluri, panouri vitrate cu geam termoizolant de inalta calitate, izolatii corespunzatoare fatade beton, terase si placa peste subsol, parasolare pe fatadele vest, sud, centrala termica cu emisii foarte mici, sistem ventilare centralizat, robineti eficienti, folosirea materiale locale, constructie pe un sit urban, realizarea de plansee cu mijloc de polistiren ducand la reducerea consumului de materiale si emisii si deasemenea la eficienta fonica si termica, realizarea de grinzi si scari prefabricate care au ajutat la reducerea poluarii in situ, folosirea de lampi eficiente, realizarea de spatii verzi, etc.

El se remarca printre celelalte investitii de marca terminate recent, prin estetica, eficienta si aportul important adus zonei si orasului.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
arhitectură