ro | en
Premiul secțiunii „Arhitectură”

Clădire de apartamente pe str. G. Călinescu

Autor: arh. Vladimir Arsene
Coautori: arh. Călin Negoescu, arh. Zzing Lee, arh. Sînziana - Cristina Nicolae, arh. Alexandru Cutelecu
Birou de proiectare: WESTFOURTH ARCHITECTURE

Comentariul autorului

Cladirea de apartamente este amplasata pe un lot de 725 mp. in zona Dorobanti a capitalei. Configuratia liniara a constructiei, cu doua fatade inguste la strazile Calinescu si Aricescu, este determinate de geometria lotului cuprins intre cele doua strazi. Cladirea,constituie limita vestica a unei insiruiri de loturi duble intre strazileCalinescu si Aricescu si este “ascunsa” in spatele cladirilor ce aliniaza Strada Radu Beller.Cladirea este configurata cu doua noduri de circulatie, fiecare deservind doua apartamente de doua camere. Camera de zi in fiecare apartament are doua orientari geografice diferite.. Aceasta strategie permite limitarea numarului de ferestre pe o singura fatada si asigura caracterul introvertit al arhitecturii. In acelasi timp, orientarea dubla faciliteaza perceptia tranzitiei si transformarii luminii naturale in decursul zilei. Ultimul etaj este retras, permitand celor doua apartamente de la mansarda deschiderea spre terasa inconjuratoare.La parter, un hol linear, asigura accesul din ambele strazi. Cateva garaje cu usi de sticla, un magazin si rampa de acces la garajul subteran ocupa restul amprentei cladirii.

Cladirea este finisata la exterior cu placi de terra cotta si panouri de aluminiu. La interior spatiile publice sunt finisate cu stucco venetian, si placi de travertin.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2009
arhitectură