ro | en

Ansamblul Hotelier Teleferic

Poiana Brașov, Brașov, jud. Brașov, România
Autori: arh. Adrian Emilian Zerva – Șef proiect, arh. Daniela Elena Zerva, arh. Matei Molnar, arh. Cristina - Maria Stamate / Studio 10 M Zerva Croitoru Medvedovici Arhitecți Asociați
Colaboratori: Arhitectura: BAAM
Structura: Cereng Consult Brașov
Instalații: Mid Install 2003
Amenajari interioare: Konzept-Lounge GMBH; TRENDfurniture

Comentariul autorului

Construit în anii '70 după proiectul Institutului Proiect Brasov, funcțional până în 1992, trecut printr-o încercare de reabilitare în 2008, Ansamblul Hotelier Teleferic a fost readus în circuitul hotelier în urmă unor ample lucrări de consolidare, extindere și remodelare spatială. Dat fiind faptul că în ultimii 20 ani, cladirea nu a fost conservată sau protejată, multe părți de construcție se aflau în stare avansată de degradare.
Compus din copuri cu regim de înalțime diferit dispuse radial și conectate prin zona destinată recepției, ansamblul se întinde pe o suprafață de 2970 mp.
Intrucât accesul utilizatorilor se efectua anterior cu dificultate, a intervenit necesitatea restructurării aparatului de intrare, astfel încât acesta să corespundă cerințelor actuale de accesibilitate. Pentru a spori gradul de confort, majoritatea spațiilor de cazare au fost extinse, cuplate sau restructurate, iar mansardele celor două corpuri de cazare au fost remodelate. Prin reorganizarea spațiilor de la demisol, a fost realizat un centru de conferințe cu săli cu capacitați distincte, care să permită acomodarea diverselor tipuri de activități. Spațiul ocupat anterior de centrala termică a fost reconfigurat prin amenajarea unei piscine interioare cu zona de spa, sauna și anexe necesare.



Alte lucrări cu aceiași autori: