Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2008 » arhitectură
ro | en

Sediu firmă APOLODOR - Birouri și hală reparații auto

Autor: arh. Florin Mihai MEDVEDOVICI
Coautor: arh. Silvia STAN
Birou de proiectare: STUDIO 10 M SRL

Comentariul autorului

Pe amplasamentul din str. Th. Pallady proprietarul a solicitat construirea unui sediu administrativ si a unei hale de reparatii si întretinere auto, ca si anexele tehnice necesare.

Conform temei de proiectare, spatiile necesare pentru desfasurarea activitatilor specifice au fost grupate într-o constructie-hala cu parter si etaj partial, amplasata la partea de est a incintei proiectate, legatura cu corpul administrativ asigurându-se prin intermediul unei pasarele.

Repartitia spatiilor în volumul halei este urmatoarea:

Parter : hala reparatii auto, cu 12 puncte de lucru prevazute cu elevatoare; birou supraveghere productie; ateliere, depozit piese de schimb si consumabile auto, acces personal, grup sanitar, spatii tehnice

Accesul autovehiculelor în hala se realizeaza prin intermediul a 12 usi/porti sectionale de 3,50 x 4,50 m

Etajul este dezvoltat ca o supanta la spatiul de lucru; cuprinde spatii destinate activitatii administrative: birouri, sala pregatire profesionala / convocari, grupuri sanitare (separate pe sexe). Biroul sef-service este prevazut cu suprafata vitrata spre spatiul de la parter pentru supravegherea directa a posturilor de lucru.

Circulatia verticala se desfasoara prin intermediul a doua scari, accesibile din holurile de acces, dintre care una deschisa.

Inchiderile exterioare sunt realizate din panouri metalice termoizolante tristrat de 6cm grosime.

Compartimentarile interioare si plafonul - la birouri si grupuri sanitare - sunt realizate din placi gipscarton montate pe structura metalica

Invelitoarea este din panouri metalice tip DECK, multistrat, grosime 6 cm; în acoperis, deasupra halei de reparatii au fost prevazute luminatoare din policarbonat.

Finisaje interioare sunt adecvate functiunii fiecarui spatiu în parte: pardoseli industriale din beton cu suprafata exterioara tratata cu cuartz - pentru spatiile de lucru si circulatie auto, gresie antiderapanta în vestiare si grupuri sanitare, covor PVC pentru trafic intens în birouri, sala de mese, sala multifunctionala si pe scarile interioare.

Tâmplaria exterioara este din aluminiu cu geam termopan pentru spatiile de birouri, sala de mese si ateliere. Usile sectionale de acces în hala si depozit, cu ochiuri vitrate si usi pietonale înglobate.

Cladirea de birouri S+P+1E este amplasata la aliniament cu cladirea de birouri a Institutului National de Sticla din imediata vecinatate.

Sistemul constructiv -cadre din beton armat cu diafragme din beton la subsol - plansee din b.a., fundatie tip radier general b.a..

Finisajele interioare - gresie generala, zugraveli simple vinarom - la pereti, iar în grupurile sanitare placari ceramice .

Inchiderile exterioare - zidarii cu tencuieli speciale, fatada tip cortina la etaj, cu panouri izolatoare termice din alucobond si ferestre termopan/aluminiu; compartimentarile interioare din zidarie de 12,50cm; acoperisul este în terasa.

Incinta a fost amenajata cu drumuri, platforme carosabile si trotuare.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2012, secțiunea restaurări
Roma 37
arh. Florin Mihai MEDVEDOVICI
Ediția 2012, secțiunea studii și proiecte
Reconstrucție Piața Obor, faza 2
arh. Florin Mihai MEDVEDOVICI
Ediția 2012, secțiunea arhitectură / social-culturale
Reconstrucție Piața Obor, faza 1
arh. Florin Mihai MEDVEDOVICI
Ediția 2012, secțiunea arhitectură / locuințe
Octopus Garden
arh. Florin Mihai MEDVEDOVICI
Ediția 2008, secțiunea arhitectură
Magazin MOBEXPERT in ansamblul rezidențial Băneasa
arh. Florin Mihai MEDVEDOVICI

2008
arhitectură