Acasă. Şcoala de la Buneşti

Autori: arh. Ana - Maria GOILAV, Petre GURAN
Colaboratori: Adonis Lemnaru, Alin Voitescu, Teodora Capră, Diana Iordache, Andreea Chircă, Roxana Bărbulescu, Milena Oprescu

Volumul de faţă prezintă un proiect de educaţie alternativă dedicat artelor liberale şi arhitecturii şi se adresează atât arhitecţilor, cât şi publicului larg preocupat de cultura umanistă. Cartea cuprinde descrierea a zece ateliere practice, interdisciplinare, în intervalul 2008-2017 şi propuneri pentru atelierele din anii viitori.
Cartea este structurată în trei părţi. Prima parte, denumită Principia, povesteşte istoria locului şi a moşiei pierdute şi recuperate, pentru a deveni astăzi şcoală. A doua parte, Historia, este scrisă sub forma unei cronici de şantier, care surprinde în egală măsură momente de execuţie şi de reflecţie.
În a treia parte, Aedificia, sunt prezentate mai multe proiecte de arhitectură-eseu, exerciţii de atelier la anul I de studiu al Facultăţii de Arhitectură a UAUIM, care ilustrează dezvoltarea campusului de la Buneşti în viitor.
Şcoala de la Buneşti se desfăşoară în parteneriat cu Universitatea de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu”, este un proiect strategic OAR Rural. Din 2008 până în prezent Şcoala numără peste 600 de studenţi, 73 profesori invitaţi şi 41 de meşteri. Proiectul este în derulare.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2015, secţiunea arhitectura temporară
Un Martyrion călător al sfinților Brâncoveni
arh. Ana - Maria GOILAV
Ediţia 2013, secţiunea arhitectură / social-culturale
Nominalizare
Biserica Spitalului de Psihiatrie Voila, Câmpina
arh. Ana - Maria GOILAV