ro | en
Endless

Endless

Autori: arh. Dana Anton, arh. Ionuț Anton
Birou de proiectare: i{n}stance / idz arhitectură

Comentariul autorului

Colecția de bijuterii Endless este un tribut adus marelui sculptor român Constantin Brâncuși, piesele colecției fiind inspirate din geometria formelor arhitecturale ale operei artistului.
Piesele de bijuterie sunt dematerializări ale sculpturilor originale, explorând un alt mod de esențializare a formei prin păstrarea muchiilor. Se nasc astfel structuri tridimensionale filiforme care surprind esența sculpturilor puternic geometrice din care se inspiră. Mai departe, formele regulate sunt transpuse în mediul digital și prin mutații succesive sunt deformate, astfel devenind maleabile și se transformă, încorporând variație. Folosind unelte computaționale, algoritmi și cod, urmărim să potențăm ideea că esența rămâne în toate instanțele similare, dar totuși diferite.
Apariția aproape eterică, fragilă a formelor generate computațional printr-un schelet de linii și curbe care descriu un volum închis sunt materializate prin printare 3d în matrițe-pozitiv din rășină de tip ceară. Ducând mai departe tehnica tradițională de turnare cu ceară pierdută, prin folosirea de echipamente de ultimă generație, piesele sunt turnate în argint. Fiecare bijuterie este apoi meșteșugită manual pentru a i se da apariția finală. Pentru a spori variația piesele sunt placate cu rodiu alb, rodiu negru, aur galben sau aur roz.



Alte lucrări cu aceiași autori: