ro | en
Piata Alba Iulia – scară elicoidală

Piata Alba Iulia – scară elicoidală

Autori: Arh. Elena Stefanescu-Marcu, Arh. Andrei Stefanescu, Arh. Aina Constantin
Birou de proiectare: Studio ae - architecture & evolution - Atelier SEA SRL

Colaboratori:
Structura: ing. Relu Iordan (House Impact SRL)
Execuție: Wancor Construct
Beneficiar: arh. Raluca Lazar (Mega-Image SRL)
Project manager: Alin Stanica
Foto: Sabin Prodan (Trying to do Art)

Comentariul autorului

Localizare: scara centrala din spatiul comercial de la Piata Alba Iulia, sector 3, Bucuresti
Context: Amenajarea spațiului din cadrul magazinului comercial de la Piața Alba Iulia a avut multe provocări, una din ele fiind reutilizare scării existente, elicoidală pe structură metalică din spațiul central al magazinului.
Concept: Scara existentă din spațiul comercial avea o structură pe coaste metalice, iar ca mână curentă și balustradă avea panouri din sticlă și montanți verticali din inox, un tip de amenajare foarte răspandită în anii 90. Depasită ca finisaje, dar funcțională structural, s-a decis desfacerea mâinii curente, a treptei și a balustradei și punerea în valoare a formei existente. Treptele au fost înlocuite cu unele din granit negru antiderapant și vangul central vopsit de asemenea negru. Pentru balustradă s-a optat pentru un panou cu 2 fețe – una de tablă vopsită și perforată și una de HPL cu textură de lemn la intrados. Scara capată astfel 2 identități – modern și intim - care se pun în valoare și contrast prin forma circulară. Scara are avantajul ca poate fi observată pe toata înălțimea ei din parterul spațiului comercial.
Forma elicoidală a scării, coastele vangului central și materiale noi folosite ii oferă scării personalitate și identitate într-un spațiu comercial unde scara își depășește rolul ei obișnuit de a lega două etaje.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2020
Arhitectura amenajărilor interioare
Design de obiect
Powered by: