Comentariul autorului
Proiectul a vizat reabilitarea a două clădiri de birouri construite în anul 2005, respectiv aducerea la standardele actuale de exploatare și securitate la incendiu, precum și recompartimentarea integrală a clădirilor. Dispuse pe subsol, parter și două, respectiv trei etaje, spațiile beneficiază în urma modernizării de certificat Breeam.
Modificările au inclus desființarea degajamentelor exterioare ce facilitau accesul din exterior către etajul 1, cu refacerea zonelor de fațadă afectate și placări exterioare tip Reynobond. Spațiile de circulație pietonală exterioare s-au refăcut cu pavele interblocante delimitate de borduri prefabricate din beton. Astfel spațiile inspiră încă de la prima vedere din exterior un mediu de activitate energic, stabil, aerisit și comod, echipat și dotat la standarde de ultimă oră.
Reproiectat, la rândul său, accesul principal în clădire se realizează printr-o ușă rotativă și două uși laterale cu deschidere exterioară. Compartimentarea interioară, tavanele, pardoselile, precum si nodurile de circulație au fost refăcute și aduse la normele actuale de securitate la incendiu, cu folosirea unor materiale care să respecte standardele tehnice în domeniu în timp ce contribuie la ambientul primitor, odihnitor și totodată stimulator pentru activitatea de birou.
În zona de parter s-au realizat înlocuiri cu perete cortină, partea vitrată fiind realizată din profiluri de aluminiu vopsite prin oxidare anodică cu geam termoizolant (securizat la exterior, cu luarea în considerare a factorului solar, iar la interior – duplex), în sistem complet (capac presor, capac ornament, picurători). În acest mod sunt asigurate confortul termic și luminozitatea optime în interior, valorificându-se totodată peisajul generos oferit de zonele verzi și clădirile din apropiere.
Pereții de compartimentare de la parter dintre nodurile de circulație de lângă fațada principală au fost reconfigurați prin mărirea zonei de lobby-recepție, amenajându-se de asemenea o cafenea și săli de ședință cu vedere la curțile interioare de lumină – spații benefice relaxării și activităților intelectuale prin culorile, materialele, suprafețele și priveliștea pe care le oferă. În lobby a fost amplasată o scară cu structură metalică, cu podest intermediar ce face legătura între parter si etajul 1.
Pentru amplificarea aspectului echilibrat și reconfortant al clădirii, pe perimetrul construcției și în cadrul curților interioare de lumină situate la nivelul subsolului au fost prevăzute amenajări peisagistice, realizate prin plantare de gazon, arbuști decorativi și arbori, toate din specii rezistente la frig.
Pentru securitatea clădirilor s-au refăcut integral instalațiile de stingere automată tip sprinkler și cea de detecție și alarmare la incendiu, s-au montat ecrane de fum și, pentru protecția golurilor, perdea de drencher-e deschisă la fațadele curților interioare.