ro | en
Pasarelă, legătură spațială între clădiri de servicii medicale

Pasarelă, legătură spațială între clădiri de servicii medicale

Autori: prof. emerit dr. arh. Dan Corneliu Șerban, conf.dr. arh. Ionuț Anton, arh.stag. Mihai Mitrică, arh.stag. Maria Turcu
Birou de proiectare: DD DESIGN STUDIO

Colaboratori:
Structura: ing. Andrei Zybaczynski/ S.C. AVZ Design Grup S.R.L.
Execuție: S.C. Axa Trans Construct S.R.L.
Beneficiar: S.C. Sanador S.R.L.

Comentariul autorului

Pentru a răspunde necesitaților actuale sanitare și în vederea asigurării intervențiilor rapide, s-a dorit crearea unei legături spațiale între cele 2 centre medicale învecinate, Centrul Oncologic SANADOR din str. Sevastopol nr.5 și Spitalul Clinic de Urgențe SANADOR din str. Sevastopol nr.9.

Pasarela facilitează accesul pacienților și a personalului medical între diferite corpuri de clădire. Situată la 21 m înălțime, cu o lungime de 18m, pasarela este compusă din structură metalică tip grindă cu zabrele și elemente transversale metalice. Structura este elementul modelator al spațiului interior, iar pentru armonizarea acesteia, s-a ales folosirea elementelor stanțate metalice și a plafonului lamelar, toate fiind vopsite într-o gamă de culori neutre. Totodată proiectul este abordat prin premise sustenabile care privesc confortul utilizatorului, elemente care redau și estetica fațadelor, parasolare și panouri reflexive similare prin culoare și materialitate cu clădirilor învecinate.

Pasarela reprezintă o premieră în țară datorita înălțimii la care este realizată, fiind un element care aduce un aport pozitiv, atât din perspectivă funcțională, răspunzând standardelor în vigoare, cât și prin estetică, armonizându-se cu imaginea celor două clădiri pe care le deservește.



Alte lucrări cu aceiași autori: