ro | en
Étude no.3
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / design de obiect”

Étude no.3

Autori: arh. Bogdan Ciocodeica
Birou de proiectare: Bogdan Ciocodeica Studio

Colaboratori:
Beneficiar: Atelier Kairos

Comentariul autorului

Étude nr.3 este în primul rând o explorare. Este un exercițiu pe mai multe planuri. Plecând de la dorința de a avea un obiect durabil și onest, am decis să explorăm și să prezentăm abilitățile lânii naturale, regândind în același timp un element clasic de design interior: pielea de vacă. Esențialul in procesul creativ a fost recrearea formei și a prezenței acestuia, dar intr-o maniera mult mai etica, fara a sacrifica un animal, demonstrând că uneori se poate gasi o cale de mijloc.
Din punct de vedere grafic, covorul este o linie continuă care desenează forma exterioară a piesei, dar și silueta pielii într-o căutare aproape obsesivă a conturului perfect; un studiu (étude) al liniei lăsate în urmă de catre instrumentul de desenat, cu grosimea variabilă în funcție de forța de apasare.
Covorul este tesut manual in Nepal si este realizat din lână de Himalaya si mătase naturala. Lâna este descurcata și toarsa în fire fără a fi vopsită, păstrând nuanța naturală a materialului și, de asemenea, reducând impactul asupra mediului rezultat in urma procesarii.
Rezultatul este o schiță a modelului la scară 1:1, o formă stilizată și simplificată redusă la esență.