ro | en
Motif no.1

Motif no.1

Autori: arh. Bogdan Ciocodeica
Birou de proiectare: Bogdan Ciocodeica Studio

Colaboratori:
Beneficiar: Atelier Kairos

Comentariul autorului

Motif no.1 este un model repetitiv, delicat, care se extinde la infinit în 3 direcții, în același timp avand o delimitare exacta pe cea de-a patra latura. Ideea s-a născut din nevoia de a avea un covor cu un mod clar și bine stabilit de a interacționa cu piesele de mobilier. Predefinirea modului în care covorul se raportează la volumele din spațiu creează o margine clară și definește punctul de plecare al modelului repetitiv continuu.

Desenul de mana al modelului imbratiseaza imperfecțiunea liniilor si accentueaza aspectul “handmade”; de la schițarea pattern-ului, la tehnica de tesere manuala folosită în realizarea fiecărui covor, rezultand de fiecare data cate o piesa unica.

Liniile fine și formele curbate oferă un fundal echilibrat pentru orice spațiu interior. Monotonia repetării este ruptă de patch-urile colorate. Covorul este realizat din lână de Himalaya, accentele cromatice fiind din mătase naturala, adăugând un plus de pretiozitate, aceasta schimbândusi culoarea și reflexia atunci cand lumina își schimbă direcția.

Motif no. 1 este un fundal calm presărat cu accente pline de viață, care ia parte la o negociere delicată cu spațiul și piesele de mobilier, un dans subtil, înainte și înapoi, ca valurile domoale ale mării pe linia țărmului.