ro | en
Colecția PARAdis

Colecția PARAdis

Autori: arh. Alina Moise

Colaboratori: Iustin Băisan - membru echipă

Comentariul autorului

Colecția PARAdis s-a născut dintr-un experiment ce utilizează limbajul formal al mișcării moderniste, folosind materiale și tehnici contemporane pentru a crea sculptură imaginată digital. Aceasta este compusă din obiecte ce doresc a se situa la intersecția dintre design și artă, vechi și nou, lumină și umbră.
Combinând meșteșugul cu tehnologia, obiectele sculpturale prind contur datorită printării 3D. Utilizarea tehnologiei de printare 3D cu filamente din materiale reciclate, oferă oportunitatea unui mod de lucru sustenabil, putând combina producția circulară cu un design atemporal. Vizualizarea obiectelor în format digital permite optimizarea designului înainte de a se materializa, iar producția este minimizată.
Filamentele utilizate în printare sunt obținute din materiale reciclate precum PET sau PLA (bioplastic compus din amidon de porumb). Pentru fiecare kilogram de filament din PET, de exemplu, sunt reciclate 79 de sticle de plastic. Astfel, obiecte triviale precum pet-uri și caserole sunt transpuse în obiecte de design (corpuri de iluminat, vaze, ghivece, fructiere).