ro | en
Anuala de Arhitectură » Ediţia 2013 » Poiana lui Iocan

Ediţia '13: | proiecte | premii | juriul | imagini de la evenimente

Poiana lui Iocan

Workshop urban: pavilionul de socio-arhitectură: „Poiana lui Iocan”
strada Lipscani, 21 iunie 2013

Despre noi:

Echipă multidisciplinară din România şi Marea Britanie, cu expertiză în intervenţii urbane de dimensiuni diferite, tâmplărie, inginerie structurală, precum şi coordonare comunitară şi comunicare.

Core team: Corina Angheloiu, Irina Georgescu, Adam Roberts, Huan Rimington, Iulia Cojocaru, Madalina Oprescu, Madalina Cozmeanu, Laura Engelhardt;

Echipa extinsă: Adriana Luca, Cecily Chua, Louise Foreman, Hannah Martin, Calum Green, Martha Dallyn & James Woodcock.

Parteneri de proiect:

Volunteer Studio - organizaţie înregistrată în Marea Britanie sub forma de charity, cu experienţă relevantă în Romania şi Londra - co-ordonatori de proiect Târlungeni Open Space (proiect realizat cu granturi de aprox. 14 000 EUR)

http://tarlungeni.tumblr.com/

Context

Identificarea unei nevoi - lipsa unui cadru liber de dezbatere „în oraş, despre oraş”

Procesul de reimaginare a oraşului începe cu transformarea rezidentului în dezvoltator urban. Bucureştiul a fost planificat top-down pentru prea mult timp, iar rezidenţii au fost limitaţi la rolul de consumator mai degrabă decât la cel de producător. Credem că este timpul să reechilibrăm balanţa şi să implicam rezidenţii oraşului, antreprenorii, asociaţiile de proprietari şi instituţiile locale în acest proces de (re)planificare urbană. Propunem o reinventare a Poienii lui Iocan (rurală) într-un spaţiu urban, unde misiunea principală nu va fi dezbaterea politică, precum în carte, ci cea social-culturală.

Concept

Pavilionul îşi propune să fie gazda unor discuţii libere, ateliere, proiecţii, precum şi un hub de întâlnire pentru alte iniţiative; rezultatul dorit este de a oferi un set de strategii practice care să împuternicească rezidenţii cu instrumente şi idei pentru modelarea mediului lor urban.

Obiective

Output

Obiectiv final - crearea unui manual de schimbare sistemică a oraşului: compendiu de strategii rezultate din discuţii, workshopuri, evenimente, exerciţii etc, în ideea de a-l face valabil ca punct de plecare pentru alte iniţiative / asociaţii / ONG-uri.

Teme

Tipuri de activităţi