ro | en
Nominalizare

Restaurant ASAMI

str. Calea Victoriei, București

Comentariul autorului

Accentul pus pe geometrie, gama restrânsă de culori naturale, liniile şi formele simple, dar ferme, mobilierul minimalist şi multifuncţional, contrastul finisajelor sunt datele esenţiale ale unui interior tradiţional japonez, care se regăsesc amplu aici.

Este un spaţiu bipolar, care înglobează două funcţiuni complementare: barul şi restaurantul. În dreapta accesului principal a fost închipuit un spaţiu străin topografiei unui restaurant occidental, în care barul rimează cu băuturile alcoolice. Barul-sushi se formulează ca un spaţiu aparent sobru, cromatic concordant cu filosofia designului extrem oriental în care culorile naturale minimalizează sentimentul dezordinii. Din căutarea echilibrului între diferitele aspecte ale vieţii, propriu culturii japoneze, interioarele nu fac excepţie de la regulă. Întregul univers rectangular e subminat de linia şerpuitoare a mâinii curente ce urmăreşte traseul treptelor care duc spre restaurantul propriu-zis. Cromatic unitar cu sushi-bar (alb, roşu, negru), restaurantul are doar şase mese rezonând cu un alt principiu al amenajării de tip nipon, după care puţin înseamnă mult, iar ordinea în care este dispus acest puţin generează armonie în care există loc pentru orice şi orice este la locul lui.



Alte lucrări cu aceiași autori: