ro | en

City Gate

Iasi, jud. Iași, România

Comentariul autorului

Una dintre metodele de eficientizare a procesului de dezvoltare urbană îl reprezintă valorificarea resurselor de teren existente, care dispun deja de infrastructură tehnico-edilitară și de transport în detrimentul creșterii intravilanului.
Dezvoltarea imobilului situat între rampele pasajului Nicolina este oportună întrucât profită de accesibilitatea dată de infrastructura carosabilă existentă, aducând un plus de valoare unui spațiu urban rezidual.
Funcțiunea propusă prin tema de concurs este una care necesită organizarea unui flux considerabil de pietoni și automobile, angajați și vizitatori, dar și o relație eficientă cu alte funcțiuni complementare. Eficientizarea unui teren urban este cu atât mai mare cu cât activitatea desfășurată pe acesta se întinde pe o perioadă mai lungă de timp.
Pentru aceasta, CityGate își propune să reprezinte mai mult decât o clădire de birouri, ci chiar un HUB de lucru ce încorporează de la funcțiuni comerciale la cele de loisir menite să creeze un spațiu urban activ și atractiv. Așadar, într-o competiție teoretică a orașelor europene, CityGate își propune să se ridice la nivelul edificiilor reprezentative ale unei metropole de secol XXI.



Alte lucrări cu aceiași autori: