ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura spațiului interior”

Real is Surreal

București, România
Autori: arh. Mario Kuibuș, arh. Ruxandra Osiac, arh. Codrut Nica, arh. Mihail Neagu, arh. Irina Alexandrescu, arh. Raluca Ciobanu, Andrei Rosanu / re-act now

Comentariul autorului

Imaginea de spațiu de birou se autoconstruiește în jurul unor spații rigide, reci și puternic iluminate. Ne-am pus întrebarea, ce ar fi dacă vii la „serviciu“ cu plăcere și intri zilnic într-o lume ce atrage prin spațialitate, căldură și echilibru ambiental? Viziunea pe care am abordat-o a fost una care încearcă să găsească echilibrul între diferite teme ale unor dileme universale, „acasă“ vs poveste, spațiu open vs spațiu intim, funcțional vs experimental, standard vs premium. O lume ce atrage prin contradicții între cunoscut și necunoscut, găsirea acelui echilibru al unui univers zilnic ce se autoîntreține în dinamica „vs“.
Birourile au devenit povestea parcurgerii unei lumi atipice, ne-“corporatiste“, care să te facă să ai diverse surprize în întâmpinare, atât din ipostaza persoanei care lucrează acolo cât și din cea a vizitatorului. Senzația personală a unei lumi „între lumi“ sau a unui organism hibrid care te face să îl parcurgi și să îl „utilizezi“ este primul impact al privitorului. Utilizatorul permanent sau spontan nu trebuie să știe dacă senzația de relaxare și de contemplare sau de acțiune si activare e venită de la iluminare, materiale sau eventual din relația spațială... El trebuie să simtă că mediul în care se află este unul care îl provoacă profesional și îl face să revină cu energii pozitive.Alte lucrări cu aceiași autori: