ro | en

Clădire de birouri pe str. Eșarfei

București, România
Autor: arh. Radu Teacă / Artline
Colaboratori: arh. Eneth-Ágota Koszti
arh. Alex Pintea
arh. Pietro Dorissa
arh. Ștefan Farmazon
arh. Beniamin Grăjdeanu
arh. Corina Nicola
arh. Andrei Teacă
Structură: Cristian Năstase (Concept Structure)
Instalații: General Instal Comp
Fotografii: Radu Malașincu

Comentariul autorului

BNT este un imobil de birouri cu o suprafață desfășurată de cca. 1400 mp. Construcția a fost concepută, având jumătăți de nivel, decalate pe înălțime, totul plecând de la subsolul parțial dictat de prezența apelor freatice la adâncime foarte mică.
Imobilul are avantajul de a fi situat pe o stradă perpendiculară pe Șoseaua Mihai Bravu, în spatele terenului generos arondat unei biserici, deci ușor vizibil, expunându-se dinamic celor ce trec pe artera principală. Acesta a fost motivul pentru care construcția a fost concepută ca obiect cu forma unui cristal, cu multiple fațete. Din dorința de a lăsa volumul cât mai puțin alterat de prezența golurilor, le-am mascat tot cu panouri de fibrociment perforat tip Swisspearl, finisaj cu care este placat tot volumul.
Tot pentru neutralitatea ferestrelor, în ceea ce privește volumetria generală, ele au fost concepute având aceeași dimensiune 1mx1m. Panourile perforate din dreptul golurilor joacă și rolul de parasolare care alături de principiul fațadelor ventilate aplicat construcției, joacă un rol important în economia de energie.
Culoarea albă atât la exterior, cât și la interior pune în evidență geometria specială a volumului.



Alte lucrări cu aceiași autori: