ro | en
  • Premiul secțiunii „Arhitectura civică și corporate”

Creșă și grădiniță în cadrul complexului Școlii Americane, București

Voluntari, jud. Ilfov, România
Autori: arh. Adrian Spirescu, arh. Marina Raicopol, arh. Lucica Mîț, arh. Ruxandra Iordan, arh. Cosmin Popa, Cristian Prisecaru, Daniela Cehan / sc. Carpati Proiect srl.
Colaboratori: Structura: Ing. Alexandru Boangher
Instalatii: Ing. Victor Voroneanu, Ing. Ligia Ciurel,Ing. Nicolae Grigoras, Ing. Camelia Vulpas
Sistematizare verticala: Ing. Daniela Draghici
Mobilier: ZPZ Partners

Comentariul autorului

In contextul crearii unui pol educational al capitalei, ne-am raportat la acest sit in suprafata totala de 99 991mp ca la o mostenire (spatii si cladiri cu deja traditia unei scoli) : SCOALA AMERICANA
Functiunile importante existente, apar ca spatii bine conturate, functiune si identitate spatiala: activitatile de scoala elementara, sala spectacole, biblioteca, liceu, sala de sport etc si sunt inconjurate de un important spatiu verde. El se desfasoara atat in centrul campusului cat si in jurul volumelor existente.
Avand in vedere situl extrem de generos cu case si spatii bine conturate, gradinita se aseaza in teren cu volume clare, riguros definite geometric, fiecare delimitand si spatii exterioare cu diferite categorii de importanta si continuitate intre care se remarca spatii de joaca in aer liber ale salilor de clasa si sala de sport.
Volumele care alcatuiesc ansamblul cauta sa se adapteze subtil la tipologia cladirilor existente: volume parter, subsol parter si un nivel, acoperis in panta, alternanta plin gol, vegetatia care inconjoara cladirile, etc.
Alegerea acestui tip de abordare, alaturi de numeroasele functiuni conexe care au fost incluse in tema primita, s-a datorat dorintei de a creea spatii in care educatia prin creatie si sport si cultura sa aiba un potential ridicat.



Alte lucrări cu aceiași autori: