Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Cercetare prin arhitectură / Diplome de arhitectură
ro | en

Noul cinema Blanduziei - cinematograful în epoca postcinema

Autori: arh. Cristina Șopîrleanu

Îndrumători: dr. arh. Andrei Eugen Lakatoș

Like

Comentariul autorului

Proiectul explorează modul în care cinematograful mai poate funcționa în contextul actual. Intervenția constă în păstrarea vechii clădiri a cinematografului Doina și transformarea într-un muzeu al cinematografului. Alte funcțiuni sunt: o arhivă video, o serie de spații mobile ale căror dimensiuni pot fi modificate în funcție de necesitățile momentului, acestea putând fi utilizate pentru workshopuri, proiecții, expoziții, și spații exterioare pentru proiecții, parterul fiind eliberat de construit și transformat într-o extensie în aer liber a cinematografului deschis unui public variat.