Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări corporate și retail
ro | en
Nominalizare

Amenajare birou avocatură

Autori: arh. Stefan Davidovici, arh. Camilla Guerritore, arh. Elisa Mori
REC, Bucharest / BIROARCHITETTI, Milano

Colaboratori
Manageri de proiect: arh. Cristina Ivanescu, ing. Adrian Campeanu
Mobilier customizat: ProfiStil
Tapiterie: molcush

Like

Comentariul autorului

Proiectul se naște din dorința clientului, filiala din București a unei importante firme europene de avocatură, de a crea un spațiu de înaltă calitate care să servească drept interfață între acesta și clienții săi. Scopul său a fost să se prezinte printr-un spațiu funcțional, proiectat cu grija, cu o identitate puternică, dar discretă. La coborirea din lift, vizitatorul se gasete în centrul unui spațiu deschis, marcat de logo-ul in ciment al firmei, cu o vedere spectaculoasă asupra Bucureștiului. Coloana vertebrală a proiectului este "zidul chinezesc" - o structură care trece de la elemente verticale la elemente orizontale într-o singura mișcare elegantă, schimbindu-si pe parcurs functia – de la protectia camerelor de sedinte până la recepția deschisa tuturor. Albastrul-gri, adănc, al suprafetei realizate in MDF frezat si lăcuit, conferă identitate întregului spațiu, in contrast cu zidurile albe și cu accentele de galben mustar ale canapelei și graficii. Pentru a se asigura că rezultatul este un spatiu de lucru funcțional și plăcut, o atenție deosebită a fost acordată calității mediului, a aerului și a iluminatului