Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări corporate și retail
ro | en

Clinica Pediatrică REGINA MARIA Craiova

Autori: arh. Letitia Barbuica
head made architecture srl

Colaboratori
constructor: LB Decor House
montator tapet: Ax Perpetuum Impex

Beneficiar: Centrul Medical Unirea

Like

Comentariul autorului

Idea proiectului a pornit de la dorința de a realiza un spațiu care să pară a fi mai curând un loc de joacă și nu o policlinică. În prima noastră întâlnire beneficiarul ne-a spus că și-ar dori ceva colorat și a menționat culoarea verde ca preferință. Nu am luat <verde> în sensul exact al cuvântului ci am încercat o serie de declinări. Ne-am oprit la următoarea serie de cuvinte relaționate verde →junglă → varietate de animale sălbatice și astfel am venit cu propunerea inspirată din tema unei grădini zoologice. Am folosit textura de lemn oriunde a fost posibil pentru a îi face pe copii să se simtă într-un spațiu familiar. Credem că am realizat un spațiu vesel, relaxat în contextul unor multiple constrângeri legate de materialele permise într-un spațiu medical.