Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2019 » Arhitectura spațiului interior / Amenajări corporate și retail
ro | en

Clinica REGINA MARIA Brasov

Autori: arh. Letitia Barbuica
head made architecture srl

Colaboratori
structura: ing. Liviu Slavnic
instalatii: ProsysGrup
fotografii: Ionuț Chirilă

Beneficiar: Centrul Medical Unirea

Like

Comentariul autorului

Cum se poate transforma un spațiu care a fost la un moment dat cofetarie în spațiu medical? Dificil în special după ce descoperi că există completări structurale făcute inadecvat din lemn și dificultățile realizării instalațiilor sunt pe măsura celor structurale. Dificultatea proiectului de design interior a fost crearea unor spații de asteptare luminoase; am realizat acest lucru și prin culoare. Am vrut o atmosferă care să sugereze relaxare și pentru că imaginea mea mentală asupra orașului Brașov, este cea a unui oraș înconjurat de verdeață am adus această temă în zona principala de acces, scară și cele două recepții. Am experimentat folosirea aceluiași material pe pardoseală și pe perete ceea ce a făcut ca spațiile înguste să pară mai largi . Această soluție aduce un neobișnuit punct de interes în cabinetele de consultație. Am combinat culori, zigzag, zone de așteptare tip bancă, protejate de nișe și din nou verde. Un alt fel de verde.