ro | en
Imobil de birouri Londra 22

Imobil de birouri Londra 22

Autori: arh.Andrei Nistor, arh. Raluca Zaharia
Birou de proiectare: KXL

Colaboratori:
Structura: ing. Vlad Petrescu (VP PROIECTARE)

Instalații: ing. Cristi Ghițuleasa (MAESTRO PROIECT)
ing. Ștefan Oțelea (MAESTRO PROIECT)
Ing. Adrian Mogoș (D&D EUROCOM)

Foto: Raluca Zaharia

Beneficiar: privat

Comentariul autorului

Clădirea cu funcțiune rezidențială din perioada interbelică este amplasată la intersecția străzilor Londra cu Washington, și a fost transformată în spațiu de birouri pentru profesiuni liberale și creative. Printre propunerile proiectului au fost vizate consolidarea, remodelarea mansardei și introducerea unui lift adosat fațadei

Clădirea din parcelarea Bonaparte Mora a aparținut generalului Văleanu și a fost modificată în perioada interbelică dar și în perioada comunistă. Un alt factor modificator al clădirii în perioada anilor 1950-1970 este naționalizarea ei. Proiectul propune consolidarea, recompartimentarea interioară, inserarea unui lift adosat fațadei dinspre Washington, remodelarea mansardei pentru obținerea unui open space la acest nivel pe o structură de șarpantă de ferme moderne.
Principalele provocări arhitecturale au fost designul noului acoperiș în concordanță cu stilul arhitectural clasic al clădirii și integrarea în fațadă a unui lift exterior în așa fel încât să corespundă cu aspectul zonei construite protejate.
Prin tema de proiectare, pentru clădirea de aproximativ 1000 mp desfășurați s-a dorit posibilitatea închirierii următoarelor spații separat: demisol, parter, etaj, mansardă.
Proiectul și execuția în sine s-au întins pe o durată de 6 ani din motive financiare și procedural-administrative, finalizându-se la finalul anului 2019.



Alte lucrări cu aceiași autori: