ro | en
Țepeș Vodă House

Țepeș Vodă House

Autori: Ștefan Sava, Alexandru Popescu, Veturia Bulie
Birou de proiectare: SSAT+

Colaboratori:
Structura: ing. Gheorghe Sava ( SSAT+)
Execuție: regie proprie
Beneficiar: privat

Comentariul autorului

Construcția inițială, din perioada interbelică, specifică stilului modernist, a atras atenția clientului, acesta achiziționând-o și dorind să o transforme în propria locuință. Astfel, proiectarea a constat în reabilitarea și extinderea casei, aceasta fiind adaptată la cerințele și nevoile beneficiarului. Podul a fost transformat în etaj de locuit, iar, la nivel funcțional, celor două unități locative existente independent, pe fiecare etaj, le-a fost adaugată cea de-a treia, de la nivelul extinderii.
Extinderea propusă a urmărit să se diferențieze foarte clar de volumul existent refăcut, atât prin materiale, geometrie și cromatică, cât și prin dispunerea golurilor.