ro | en
Locuință individuală Muzeu Zambaccian 29

Locuință individuală Muzeu Zambaccian 29

Autori: arh.Andrei Nistor, arh. Raluca Zaharia, arh. Adrian Neamțu, arh. Silviu Stanciu
Birou de proiectare: KXL Studio

Colaboratori:
Structura:
ing. Marinela Mircescu (MUST COMPANY)

Instalații
ing. Robert Voin (ARSTAL SYSTEMS DESGIN)
ing. Aurelian Nebunu (ARSTAL SYSTEMS DESGIN)

Constructor:
Ing. Marian Marinescu (MAR&MAR CONSTRUCT POINT)

Design interior:
arh. Silviu Stanciu
arh. Adrian Neamțu

Foto: Raluca Zaharia

Comentariul autorului

Clădirea de mici dimensiuni ridicată pe o parcelă de colț în parcelarea Mornand din nordul Bucureștiului se remarcă printr-un stil modernist nealterat de modificări ulterioare la exterior. Finalizată în 1940 pentru membrii ai familiei Noica, clădirea nu a fost mult timp locuită până la naționalizarea sa. Destinul ei în perioada comunistă este neclar, multe proprietăți din cartierul Televiziunii și Primăverii aparținând nomeclaturii. Din 1990 până în anii 2010 aici a funcționat Oficiul pentru Adopții, apoi clădirea a fost scoasă la vânzare către proprietari privați.
Proiectul a urmărit păstrarea imaginii arhitecturale, clădirea fiind pe colț având perspective largi asupra sa, devine un reper pentru ultimul fragment al străzii până în Piața Dorobanți.

Pe de altă parte proiectul propune consolidarea, restaurarea fațadelor, refacerea împrejmuirii, continuarea legăturii scării principale de la etaj la mansardă și mansardarea totală a clădirii cu schimbarea geometriei acoperisului astfel încât acest lucru să nu fie vizibil din stradă. La interior se păstrează parțial distribuția interioară adaptându-se cerințelor unei locuiri moderne unifamiliare. Spațiile anexă, de serviciu ca spălătoria, garajul, camera centralei termice se regăsesc la demisol. Mansardarea întregului pod generează un spațiu multifuncțional și o cameră de oaspeți cu baie proprie.

Proiectare și lucrările de construire au durat 3 ani de zile. Clădirea a fost finalizată în vara anului 2018



Alte lucrări cu aceiași autori: