ro | en
Lunet Pop Up

Lunet Pop Up

Autori: Bogdan Ciocodeică

Comentariul autorului

Lunet este un brand bucureştean de ochelari care mizează pe transformararea procesului dificil al alegerii ochelarilor, intr-o experienţă plăcută, fără efort. Pop-ul-ul a fost creat pentru a introduce brand-ul pe piaţă şi pentru a oferi o experienţă offline, o interacţiune directă între produs şi client.
Proiectat ca un eveniment unic, scopul acestuia a fost de a oferi vizitatorului o experienţă similară cu cea a unui magazin fizic, însă nu la fel de rigidă, folosindu-se de un cadru neconvenţional ce permite contactul direct cu ochelarii expuşi. Îi poţi proba, poţi observa îndeaproape detaliile, poţi alege modeul ideal, fără a te simţi constrâns, grăbit sau supravegheat, aşa cum te simţi adesea într-un magazin clasic de ochelari. Spaţiul ales a fost unul industrial, minimalist, un fundal perfect pentru evidenţierea elementelor ce au alcătuit pop-up-ul. Intervenţia în sine este constituită din trei elemente. O selecţie de fotografii semnate de Alex Gâlmeanu – un cunoscut fotograf român – au fost ilustrate printr-o serie de light box-uri, având ca scop evidenţierea efectului pe care o perspectivă diferită îl are asupra celor mai comune obiecte şi forme, aceasta fiind şi abordarea de design a ochelarilor Lunet. Al doilea element al pop-up-ului l-a constituit masa lungă şi suplă cu picioare din alamă, ce oferă spaţiul pentru expunerea propriu-zisă a ochelarilor şi oglinzilor.
Elementele cele mai spectaculoase sunt cele trei cadre de lemn, care reinterpretează vitrinele unui magazin clasic, având rafturi din alamă pentru expunerea ochelarilor. Ele pot de asemenea să îndeplinească un rol independent, acționând ca o selenografie flexibilă, aproape fluidă pentru afișarea produselor, iniţiând totodată o conversaţie cu vizitatorul.
Prin culorile vibrante și geometria lor riguroasă, îmblânzită doar de reflexia caldă a alamei, cele trei cadre devin parte a esteticii universului Lunet, în care liniile curate și design-ul de calitate sunt principalul obiectiv.