ro | en
RDW_combinat
  • Premiul secțiunii „Arhitectura amenajărilor interioare / expoziții, standuri și scenografie” (ex aequo)

RDW_combinat

Autori: Cosmina Goagea, Justin Braoncea, Constantin Goagea
Birou de proiectare: Zeppelin design

Colaboratori:
Cristina Ginara, Ioana Naniș, Andrei Angelescu, Emanuel Birtea, Alexandru Ivanof, Iulia Panait, Alexandru Voicu, Anastasia David Limona, Sonia Lascu

grafica: Radu Manelici, Pren

Comentariul autorului

Colecție de soluții anti-criză

Minigolf și ultraviolet sau cum zboară fluturașii peste banner.
Protocol de acces: lași bicicleta în rastelul din țeavă astupată cu sticle de lemn, treci printre căruciorul din cadre portocalii 30x90x90 și desk-ul de acces din cadre (tot portocalii) 60x90x90 după care poți să începi să te joci prin curte înainte să intri în sălile de expoziție.
Crose, palete, bile, nisip și “macarale”. Banner de badminton și “U” cu cinci “cratere”. Toate stau împreună cu patru mese de ping-pong în același foaier urban din cadrul Combinatului Fondului Plastic.
Jocuri-reclamă de distanțare fizică printre “macarale” (de afișaj) portocalii dotate cu lămpi cu led și fabricate din cadre 30x90x90 la care se adaugă roți cu rulment și cameră: “Blueminton” cu fluturi peste banner, “Unigolf” cu bile albe în perforații cu punctaj (fără bile negre), “Petanque” cu inox în nisip și 4 tipuri de ping-pong “creativ” (mese realizate în urma unui concurs studențesc).
“Macarale” portocalii la exterior, mese portocalii, o “mașina” portocalie și un “pat” portocaliu la interior. Menționăm că “mașina” și “patul” au fost construite împreună cu cei de la “Baza”.
În mijlocul expoziției “Antifragile” un perete bleumarin cu fereastră de lemn. De o parte a peretelui o mașină și o masă din plăci perforate așezate pe cadre portocalii 60x90x90; pe masă măști, grafică și design produs pe timp de criză. De partea cealaltă un pat din cadre 60x90x90 și-un robot. Robot de dezinfectat produs de “Modulab”; cu ultraviolet după cum indică și titlul.

*notă: cadrele portocalii au fost incluse pe lista materialelor reciclate de la edițiile trecute ale RDW.

Comentariul juriului

Un design consistent și riguros - cu un singur gest, simplu, dar puternic, autorii rezolvă cerințele întregii arii expoziționale. Contrastul ce reiese între banda gri ce înconjoară întregul spațiu și panourile expoziționale este unul intens și deopotrivă echilibrat. Un astfel de impact, puternic dar proporționat, este în general dificil de obținut. Pasiunea și plăcerea de a lucra a autorilor sunt evidente în acest proiect. Modul de prezentare al proiectului, desenele și schițele de prezentare ale conceptului/amenajării, au fost apreciate pentru coerența de care dau dovadă.Alte lucrări cu aceiași autori: