ro | en
Two by Two

Two by Two

Autori: arh. Ștefan Păvăluță, arh. Ana-Maria Oancea

Colaboratori:
Basorelief: Cristian Frone
Mobilier: Bogdan Petru
Banca exterior: Kunst Atelier
Foto: Vlad Albu

Comentariul autorului

O casa de colt ce prinde o a doua viata. La inceput a fost parterul inalt cu un magazin de obiecte si accesorii realizate de designeri romani. Au ramas gradina si demisolul in legatura (aproape) directa cu strada.
Cafeneaua si magazinul de haine vintage transforma un fost garaj auto, pozitionat perpendicular pe strada si deschis pe toata latimea intr-o “camera” la care ai acces din strada. Planul general este compus din diferite camera, conectate intre ele.
Rampa auto devine acces si gradena, o oglinda a spatiului interior.
In procesul de design, am continuat cu masa comuna, elementul-cheie de la TwoMinutes coffee shop si am gravitat cu restul de piese lipsa in jurul ei. In acest scenariu, blatul principal nu are limite echivalente ,ci determina diferite zone de departare si apropiere unde clientii pot interactiona intre ei sau cu barista, fiind accesibil pe amble parti. Aceasta zona este intregita de alte spatii de sezut pentru clienti si cateva insertii de mobilier pentru sustinerea functiunii de coffeeshop. Mobilierul este realizat din lemn masiv, cu un design orientat mai mult catre detaliu decat catre suprafete vizibile. Imaginea generala a cafenelei este echilibrata de diferitele elemente si detalii vizuale – corpuri de iluminat, produse de vanzare, pahare, ustensile, meniu si nu in ultimul rand un basorelief facut de Cristian Frone, special pentru TwobyTwo.