ro | en
Origo Dorobanți
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări horeca”

Origo Dorobanți

Autori: arh. Dan Enache, arh. Călin Radu, arh. Andrei Alexa, arh. Alice Ioniță
Birou de proiectare: LAMA Arhitectura

Colaboratori:
Execuție: Snug Romania
Beneficiar: Origo Coffee Shop
Foto: Arthur Zinz

Comentariul autorului

Funcțiune: – Cafenea
Suprafața desfășurată: 17 mp interior + 27 mp curte

Concept
Esspresorul si prepararea cafelei - personaje principale si centru al atenției intr-un spațiu in care cafeaua este tratata ca bijuterie si arta.

Spațiul interior
- Spațiul este un fost garaj situat la demisolul unei cladiri vechi, legat de o curte aflata la strada
- Accesul in curte se face direct din Calea Dorobanți iar in interior se ajunge prin intermediul unei scari-gradena
- Interiorul este tratat ca un magazin de bijuterii, in cazul nostru bijuteriile expuse fiind produsele legate de cafea

Finisaje:
-suprafețe de inox periat pentru blaturi și plafon, ce amplifica spațiul si lumina interioara
- mobilier din placi de lemn furniruite cu furnir de nuc
- țevi de inox cu rol de structura pentru expozoarele pentru cafea
- placare pereți exteriori din tabla de otel
- perne pentru sezut din piele naturala ce trimit impreuna cu petele de rugina aparuta pe otel si deck-ul de exterior fac trimitere la cromatica naturala a cafelei
- plante cu rol de umbrire și filtrare a zgomotului urban

Mobilierul:
- Intregul mobilier este custom și a fost proiectat pentru acest spațiu
- acesta face trimitere directă către concept și funcțiunea spațiului

Terasa
Amenajarea terasei preia și duce mai departe interiorul în spațiul exterior, relația dorindu-se a fi una foarte directa prin folosirea unei vitrine fara tâmplarie
Pergola retractabila protejează spațiul și este dublata de o rețea de cabluri-suport pentru un viitor acoperiș verde din plante