ro | en
Salon de evenimente Moonlight Venue - The Magic Factory
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectura amenajărilor interioare / amenajări horeca”

Salon de evenimente Moonlight Venue - The Magic Factory

Autori: arh. Andrada Șelțer, arh. Lorin Smărăndoiu
Birou de proiectare: 108 ARCHITECTURE ASSOCIATES
Foto: Nela si Tiberiu Photography, Deea & Flo - Andreea si Florin Ivan, Nela si Tiberiu Photography, Silhouettes - Bianca Enache si Sergiu Irimescu

Comentariul autorului

Miza noastră pentru salonul de evenimente „Moonlight Venue – The Magic Factory” a fost propunerea unui concept unic. Acesta îmbină aerul industrial cu cel urban și creează cadrul perfect pentru cei ce caută un “altfel” de locație de evenimente. Numele salonului trădează sursa de inspirație, lumina lunii. Am simulat atmosfera unui cer de vară înstalat cu ajutorul contrastului dintre plafonul negru lucios și luminile amplasate variat.
Pentru a genera un spațiu inovativ, ne-am inspirat din imaginea fabricilor cu spații ample. Am apelat la elemente structurale expuse și texturi puternice: beton, metal, cupru. Căramida a jucat un rol important în amenajare, apelând în cazul placărilor perimetrale la cărămida recuperată pentru autenticitate. Aceasta este simbol al construirii piesă cu piesă, metaforă pentru cuplurile care iși clădesc noua viață sau micuții care fac primii pași. Alături de lemnul pieselor de mobilier, aceasta echilibrează și aduce căldură tuturor materialelor reci folosite. Spațiul își găsește calmul și în decorațiunile florale, a căror delicatețe contrastează cu elementele brute.
Am ales o compozitie simetrică, de la intrarea principală, spre grădină, pentru a înnobila spațiul cu efecte inspirate din arhitectura catedralelor. Acest lucru oferă spațiului un caracter monumental, care marcheaza momente semnificative din viețile celor cărora le este destinat. Cele două laturi scurte sunt complet vitrate pentru a direcționa vizitatorii către curtea spațioasă și a favoriza comunicarea datorită deschiderilor armonice. Sala amenajată este potrivită oricărui scenariu de eveniment privat, putând acomoda la interior până la 200 de persoane. Este dotată cu un sistem de ghirlande de lumini și decoratiuni suspendate din scări de lemn destinate aranjamentelor florale.
Accesul se face printr-o zonă tampon amenajată special pentru primirea invitaților cu o mare atenție asupra impactului inițial asupra vizitatorilor. Plafonul este coborât cu ajutorul unui sistem riflat pentru a accentua înălțimea spatiului principal ce îl urmează. Anexele funcționale, bucătăria și grupurile sanitare, sunt amplasate de-o parte si de alta a intrării, generând deasupra un spațiu podit folosit pentru surprinderea unor unghiuri inedite și pentru o extindere ulterioară. În continuarea acestor spații inchise se află barul și bufetul care creează un filtru către sala spațioasă.Terasa este orientată către grădina spațioasă dedicată ceremoniilor și evenimentelor în aer liber. Aceasta este acoperită cu un joc de pânze textile si gazduieste pe lăngă spații de relaxare, o zonă cu gratar pentru live cooking.