Clădire de birouri şi administraţie – Consiliul Judeţean Ilfov

Autori: arh. Anamaria Virginia CÎNDULEŢ, arh. Ligia ANDREICA
Coautori: arh. Cristian CÂNDULEŢ, stud.arh. Diana CIOBANU
Birou de proiectare: ARCHIDEA STUDIO

Amplasamentul este situat la vest de Calea Victoriei, adiacent cu Muzeul Muzicii, in cvatalul delimitat de Strada Frumoasa, Intrarea Sevastopol, strazile Buzesti, Occidentului, General Gheorghe Manu, si Calea Victoriei, intr-o zona rezidentiala traditionala definita de strazi cu traseu neregulat, diversitate tipologica, regim de constructie discontinuu, cu cladiri insiruite sau grupate de inaltime redusa (preponderent P+2, accidental P+4, P+6,7 inspre Calea Victoriei).

Tema a presupus proiectarea unei cladiri cu spatii pentru birouri deservind aproximativ 60 – 70% din departamentele Consiliului Judetean Ilfov, care, totodata, sa poata prelua satisfacator majoriatatea activitatilor Consiliului pe durata unei viitoare/eventuale restaurari a sediului acestuia, cu o interfata reprezentativa in zona de interactiune cu publicul, doua sali de conferinte si consiliu, si un parcaj subteran.

Conceptul propus - si agreat - consta intr-o volumetrie conturata, contemporana, separata vizual de Casa Memoriala George Enescu printr-un ecran finisat neutru si o zona de racord la calcan care urmareste curbura acoperisului, preia cornisa si reinterpreteaza golurile Casei Memoriale.

Din conditionarile de inaltime maxima pentru zone protejate, si din necesitatea de a asigura un nivel de confort si de calitate a spatiului conforme cu cerintele actuale (instalatie de climatizare, fonoizolarea planseelor, instalatie electrica flexibila in relatie cu posibile reconfigurari ale spatiilor interioare, care, la randul lor, conditioneaza o inaltime de nivel mare) s-a ales o solutie cu demisol si acces in cladire la semi-nivel, cu accese de pondere egala inspre hoch-parter (zona de relatii cu publicul, receptie, registratura, casierie, petitii) si demisol (conferinte), si atrium pe cele doua niveluri aflat in directa relatie, separat de un perete vitrat, cu o curte engleza de dimensiuni generoase.


2009
studii şi proiecte