Imobil de birouri – Calea Plevnei

Autor: arh. Romeo SIMIRAŞ
Coautori: arh. Mihnea SIMIRAŞ, arh. Ana SIMIRAŞ
Birou de proiectare: D.A. AGENŢIE DE DESIGN ŞI ARHITECTURĂ

Terenul este situat pe Calea Plevnei, in vecinatatea Spitalului Witing. Prevederile de construire ale PUZ existent la data preluarii proiectului impun o retragere de la aliniament de 10 m, posibilitatea de construire la calcan pe 3 laturi si un regim de inaltime S+P+4.

Programul: imobil de birouri si farmacie la parter.

Avand in vedere configuratia geometrica a vecinatatilor, incinta si cladirile spitalului si latimea de doar 10 m a sitului, s-a optat pentru o forma a planului care sa asigure fronturi de iluminare naturala pe doua laturi si o curte de lumina in spate.

Organizarea interioara a planului, open-space, permite la nevoie compartimentarea in functie de necesitati.

Subsolul este extins pana la aliniament si este utilizat ca spatiu de lucru. Iluminarea subsolului se face prntr-o curte de lumina.

Accesul principal se face la parter, pe o pasareala cu pardoseala semitransparenta dispusa peste si in lungul curtii de lumina. Astfel, frontul fatadei dinspre strada ramane atribuit accesului si spatiului farmaciei.

Avand in vedere orientarea fatadelor vitrate s-au prevazut protectii parasolare din impletitura de sarma de inox.

Alte lucrări cu aceiaşi autori:

Ediţia 2009, secţiunea studii şi proiecte
Amenajare interioara mansardă – str. Ion Mincu
arh. Romeo SIMIRAŞ
Ediţia 2009, secţiunea studii şi proiecte
Ansamblu rezidenţial în oraşul Pantelimon
arh. Romeo SIMIRAŞ
Ediţia 2009, secţiunea studii şi proiecte
Sală de sport in incinta UNATC
arh. Romeo SIMIRAŞ
Ediţia 2005, secţiunea arhitectură
Vilă pe malul lacului Băneasa "CASA OLANDEZULUI"
arh. Romeo SIMIRAŞ
Ediţia 2005, secţiunea amenajări interioare
Vilă pe malul lacului Băneasa - CASA OLANDEZULUI
arh. Romeo SIMIRAŞ
Ediţia 2004, secţiunea arhitectură
Clădire multifuncţională la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti",
arh. Romeo SIMIRAŞ

2009
studii şi proiecte