Anuala de Arhitectura București » Proiecte » Ediția 2003 » arhitectură
ro | en

Locuință de vacanță

Snagov
Autori: arh. Adrian BĂLĂȘOIU

Comentariul autorului

Ideea proiectului a plecat de la cerinţa clientului de a vedea pădurea şi lacul din apropiere din orice colţ al casei. Răspunsul arhitectural a trebuit să ţină cont de două aspecte aparent paradoxale: deschiderea spre peisaj şi intimitatea specifică oricărei case. Forma în plan - H - cuprinde două alveole închise pe trei laturi, ce asigură protecţia psihologică; astfel, interiorul comunică cu peisajul printr-un vitraj generos şi prin intermediul acestor două spaţii de tranziţie ce cuprind: primul, grădina cu iaz, tratate peisager, cu deschidere spre lac; al doilea, piscina-plaja-barul, cu deschidere spre sala de sport. Din punct de vedere constructiv, casa este realizată predominant din metal şi lemn.



Alte lucrări cu aceiași autori:

Ediția 2003, secțiunea arhitectură
Sală sport cu piscină
arh. Adrian BĂLĂȘOIU
Ediția 2003, secțiunea arhitectură
NIGHT CLUB "FUTURE"
arh. Adrian BĂLĂȘOIU
Ediția 2003, secțiunea arhitectură
Asanare și reinterpretare locuință
arh. Adrian BĂLĂȘOIU