ro | en

Sediul de birouri al Autoritatii Aeronautice Civile Române

șos. București-Ploiești
Proiect: TEHNOPROIECT
Autori: arh. Petre Vencu

Comentariul autorului

Clădirea reprezintă o concepţie arhitecturală tip "atrium", care permite o iluminare naturală zenitală, înlesneşte perceperea simultană a întregului spaţiu, de la parter până la ultimul etaj. Este o prismă triunghiulară, cu înălţimea de 16m şi baza - un triunghi echilateral, cu latura de 46m. Suprafaţa totală desfaşurată este de 4217mp, iar suprafaţa construită la sol - 880mp. Suprafaţa totală utilă este de 3712mp. Regimul de înălţime este S+P+3E.

Clădirea adăposteşte spaţii moderne pentru: birouri, săli de conferinţă, săli de examinare, sală de consiliu, cabinet medical, sală de fitness, garaj subteran, bufet etc şi este prevăzută cu televiziune cu circuit închis şi interfon.

Finisările exterioare constau în pereţi tip cortină, placaje de Alucobond stratificate şi pereţi plini zugrăviţi, cu porţiuni vitrate din tâmplărie de aluminiu tip Schüco vopsită, cu rupere de punte termică şi geam termoizolant. Uşile de acces la parter sunt de tip rotativ, însoţite de uşi laterale pentru evacuare. Accesul auto şi pietonal este protejat prin două copertine. Accesul auto este controlat prin trei bariere automate/cartelate.

Finisările interioare constau în dotări standard pentru birouri, pardoseli de granit în holul central şi pe cele două scări, gresie porţelanată pe holuri la toate nivelele, mochetă în spaţiile de birou, tavane modulare Armstrong.