ro | en
  • Locul II

Casă la munte

Moeciu, jud. Brașov
Autori: arh. Anda Ștefan, arh. Dorin Ștefan

Comentariul autorului

Situl pe care este amplasată casa de la munte este în zona Bran (nu departe de Castelul Bran) la poalele muntelui Piatra Craiului.

Casa este dispusă perpendicular spre o vale înconjurată ca într-o potcoavă de lanţuri muntoase (Piatra Craiului şi Bucegi, 1.700 m altitudine). Din considerente de perspectivă şi de însorire (efect pasiv de seră) nivelul living room-ului este puternic vitrat. Dormitoarele sunt dispuse în terase, pe pantă, sub living room. Scara în linie care deserveşte dormitoarele este extinsă spre vale cu o uşă-scară de avion.

Nivelele dormitoarelor sunt realizate în structură portantă din zidărie de cărămidă şi planşee de lemn, iar nivelul parterului (living) este conceput ca o grindă-pod spaţială din lemn. Materialele de finisaj sunt o combinaţie de texturi noi (policarbonat, plăci aglomerate din aşchii de lemn, sticlă) şi vechi (şindrilă, tencuială, lemn masiv).

Într-un peisaj dominat de verde, am ales albul pentru vopsirea pereţilor din cărămidă, punctat de culorile vii ale ferestrelor de la dormitoare. Culori care se regăsesc ca "pete de animare" şi în interiorul dormitoarelor. Materialele naturale (pardoseli din lemn masiv şi tencuieli albe de var) domină şi la interior dormitoarele, iar în living room lemnul se întrezăreşte prin câteva împachetări în policarbonat translucid.



Alte lucrări cu aceiași autori: