ro | en

Clădire "RIVER PLAZA" - reconversie funcțională,

str. Splaiul Unirii, București
Autori: arh. Radu Tănăsoiu, arh. Vasile Meiță, arh. Marius Voica

Comentariul autorului

Clădirea iniţială, construită în anii '70, a avut destinaţie industrială. Lucrările de reconversie au cuprins consolidarea clădirii, schimbarea completă a faţadei şi amenajările interioare. S-a urmărit reducerea impactului spaţial al masei construite existente asupra cadrului urban şi rezolvarea faţadei de o manieră cât mai curată.

Calitatea şi aspectul neutru al materialelor utilizate (sticlă Saint Gobain "antelio silver" la zona de perete cortină şi placaj compozit din aluminiu, culoare gri metalizat) au contribuit la acurateţea imaginii finale.

Amenajările interioare ale clădirii de birouri au urmărit păstrarea spiritului "minimalist" al faţadei. Acurateţea şi utilizarea materialelor contemporane de calitate au fost determinante pentru alegerea soluţiilor finale.

Zona holului de acces a fost "direcţionată" psihologic pentru utilizarea unui bandou luminos, atât în plan orizontal, cât şi în plan vertical, realizat din folie translucidă Barrisol şi continuat cu o copertină scenografică orizontală din sticlă, pentru protejarea zonei de acces. De asemenea, sunt de remarcat rezolvările din zona biroului directorial de la etajul 8.



Alte lucrări cu aceiași autori: