ro | en

Mazilique Studio

București, România
Autor: arh. Eliza Yokina / CUMULUS ARCHITECTURE
Colaboratori: Foto: Andrei Mărgulescu

Comentariul autorului

Studioul Mazilique pornește de la ideea de open kitchen, prin această întelegându-se nu neapărat layout-ul acestuia, cât conceptul din spate: un loc unde se pot aduna oamenii în bucătărie. Nu este vorba doar de mâncare, Cristina Mazilu, beneficiara acestui proiect, dorindu-și un loc care să creeze momente.
Studioul a fost gândit ca un “loc de joacă” care sa îi găzduiască testările de rețete pentru blog, fotografiile cu mâncare și filmările pentru proiectele video, dar și întâlniri gourmet, dinner parties și alte evenimente.
Obiectul central de la care a pornit amenajarea întregului spațiu este masa comunală prelungită cu insula de gătit.
“Am plecat de la viziunea Cristinei asupra a ceea ce este o experiența culinară și am putut să dau actuala configurare a spațiului – practică și funcțională deopotrivă. Pentru Cristina, pe lângă explorarea gusturilor și plăcerea degustării, sunt importante legăturile care se țes între oameni, printre farfurii și tacâmuri, felul în care interacționează ei și cum un pretext de o cină sau un brunch poate fi o experiență socială în sine. De aceea am ales, firesc de altfel, ca totul să se intample într-o masă comunală prelungită cu o insulă de gătit – aici am concentrat atenția și efortul, apoi restul spațiului vine în completare.”



Alte lucrări cu aceiași autori:

2018
Amenajări de interior