ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Amenajări interioare”

Amenajare showroom Jacuzzi Romania

Autor: arh. Daniel Ciocăzanu
Coautori: arh. Călin Nicolae, arh. Vasilica Bondor Negraru, arh. Cosmin PAVEL, ing. Mihai VIULET, ing. Valeriu NITU
Birou de proiectare: DOOI STUDIO

Comentariul autorului

Ecume

Bucurestiul este un oras al surprizelor. Cand Jacuzzi mi-a propus sa amenajez showroomul lor din Pipera nu ma asteptam sa lucrez in vechile hangare germane de raparatii ale avioanelor din timpul raboiului din ‘40.  Marturisesc ca ideea si contextul m-au sedus imediat. Un loc ca o citatie precisa de istorie, cu arce din beton frumos desenate si proportionate, punctate cu skydom-uri, care dadeau conuri de lumina care inunda intreaga hala  ; un loc aproape cinematografic, (daca nu pentru cinematografie) si care imi lasa libertatea de a recreea un decor.

Am decis sa-l revel , sa il pastrez in viata, cu toata patina lui, si sa proiectez un alt parking, nu de avioane, ci de formula I a cazilor de baie.

Locul oferea o vecinatate intre doua perioade extreme, trecut si prezent, Solutia mea a fost sa concep amenajarea ca o cititre, o percepere a spatiul dintr-o data.

Dar acest spatiu deschis este in acelasi timp un ansamblu de sfere intime, de scoici, un ab utero, multipolar. El incubeaza deopotriva atat apa statatoare  ca un simbol de puritate pasiva si de loc de revelatie cat si apa in miscare, in valuri, casacade, tisnitori si clabuci .

Am incercat sa recreez senzatii ale unor geografii precise, acelea care te trimit la vacante exotice, la relaxare, la petrecere, la spuma si champanie. Une haute couture du bien être.

O amenajare care sa procure un sentiment de bine, de relaxare , de placeri, de impulsuri si treziri erotice.

Am ales un limbaj minimalist si senzual. Albul domina, dar nu este folosit aici in sensul unui templu aseptic destinat igieniei, ci ca o materie unificatoare, generica pe care poti sa-ti proiectezi amintirile, fantasmele, sau pur si simplu sa te extraga din contextul cotidian. Albul, joaca cu intensitatea luminilor si cu reflexul apei, cu fluditatea spatiului si creeaza o senzatie atemporala.

Tagurile acestei amenajari ar putea fi : « simplu ca lumina ».



Alte lucrări cu aceiași autori: