ro | en

Centru wellness în București

Balotești, jud. Ilfov, România
Autor: arh. Adrian Spirescu / Concept funcțional: Wund Unternehmensgruppe Proiectant general: Carpati proiect
Colaboratori: Arhitectura: arh.Marina Raicopol, arh.Lucia Mat,
arh.Ruxandra Iordan, arh.Cosmin Popa
Structura: ing.Dorin Lazăr, ing.Helmut Kober, ing. Alexandru Boangher

Comentariul autorului

Siluetele pavilionelor percepute din șoseaua naţională DN1, în dreptul km 20, la o distanţă de cca 1 km de șosea, înglobează spaţii pentru odihnă, relaxare și sport. Volumele se extind pe o suprafaţă desfășurată de 22.500 mp, într-un ansamblu armonios. Intenţia noastră a fost conectarea interesul locuitorilor din zona de nord a Bucureștiului, Snagov și din orașul Ploiești precum și implicarea lor în a explora o lume fantastică, în care corpul și spiritul par a fi parte integrantă dintr-un singur tot.
Elementul apă, vegetaţia, lumina sunt instrumente ale compoziţiei. Apa, sub diversele ei forme (în bazine interioare și exterioare, bazine cu val, băi de tip hammam etc), te invită să experimentezi dimensiunile senzoriale. Lumina naturală și artificială, sursurul apei, vegetaţia (palmieri, orhidee etc), temperatura, umiditatea controlată, toate creează un adevărat cadru atmosferic propriu pentru cel care se află în interiorul și în exteriorul spaţiilor create.
Lumina este un aliat. Proiectul Therme este definit de prezenţa apei și a naturii puse în valoare de lumină: naturală și artificială, ea pătrunde dirijat prin plafonul mobil de sticlă sau inundă lin interiorul prin pereţii vitraţi. Lumina evidenţiază toate detaliile de arhitectură.Alte lucrări cu aceiași autori: