ro | en
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură rezidențială – locuințe colective”

Imobil de apartamente în București, pe strada Aaron Florian

București, România

Comentariul autorului

Unul dintre primele proiecte de locuințe ale biroului, imobilul din strada Aaron Florian, finalizat abia la jumătatea anului trecut, reprezintă un răspuns onest la o situație urbană particulară: un lot de formă neregulată, un vizavi strâns cu un bloc de locuințe la fel de înalt care pune o problemă de intimitate, un mic calcan cu un vecin dificil și o inflexiune a străzii. Toate acestea determină o volumetrie atipică - un bloc cu etaje retrase succesiv, în evantai, etajele superioare lăsând să pătrundă cât mai multă lumină pe strada îngustă și permițând orientarea spațiilor exterioare înspre lungul străzii.
Soclul retras lasă impresia unei clădiri detașate de sol, lejere, care doar în zona treptelor de acces primește o tratare masivă ce face legătura între trotuar și cota înălțată a parterului. Transparența de la parter permite activității comerciale sau de birouri să se expună spre stradă, animând astfel fundătura îngustă și puțin circulată.
Etajele 1, 2, 3 primesc câte trei apartamente pe nivel, iar ultimul etaj găzduiește două apartamente mai generoase, cu terase atât la nivelul lor, cât și pe acoperiș, beneficiind astfel de panorame spectaculoase asupra uneia dintre cele mai frumoase zone din București.

Comentariul juriului

Comentariul juriului (José Mateus):

A fost un singur proiect, ceea ce reflecta absența unui tip de program foarte important pentru dezvoltarea urbană într-o țară europeană

Această absență arată mai degrabă un nivel de calitate redusă pentru un program care are realizări numeroase, dar de o calitate redusă

Această categorie trebuie păstrată pentru edițiile viitoare

Un singur proiect a fost prezentat la Anuală și, datorită calității sale de integrare în context, proiectul a fost nominalizatAlte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectură rezidențială – locuințe colective
Powered by:
  • Imobil de apartamente în București, pe strada Aaron Florian