ro | en
Imobil de apartamente in Timișoara

Imobil de apartamente in Timișoara

Autori: arh. Adrian Untaru, arh. Andrei Șerbescu, arh. Bogdan Brădățeanu, arh. Horia Munteanu, arh. Cristina Lupu, arh. Rodica Dina, Arh Romina Pasculovici, arh. Anca Teslevici, arh. Alexandru Barbu
Birou de proiectare: ADNBA

Colaboratori:
Structura: Alpin Consulting
Instalații: Alma Consulting și ADN BPI

Comentariul autorului

Proiectul ISHO a fost gândit încă de început atât în relație cu orașul, printr-o studiere atentă a siluetei și prezenței sale în cadrul urban, cât și în raport cu spațiul public din imediata vecinătate. Astfel, prin claritatea volumetriei și arhitectura fațadei, proiectul devine un element important în cadrul imaginii de ansamblu a orașului, în timp ce zonele comerciale de la parter, porticul și înălțimea redusă a volumului adiacent pietonalului aduc proiectul la o scara familiară.

Volumul clădirii este unul clar, în care se citesc elementele structurale și configurațiile interioare. Un aspect important a fost lucrul cu profunzimea fațadei, unde există o serie de diferențieri între planul structurii, cel al închiderilor și parapeților, dezvăluind logica interioară a proiectului.

Cele 140 de apartamente numără peste 30 de tipuri și sunt organizate astfel încât să evite schema de clădire cu etaj curent. Densitatea apartamentelor scade pe verticală, lucru exprimat și in fațadă la nivelul structurii care se subțiază spre vârful turnului. Prin absența la interior a stâlpilor și a grinzilor, configurația apartamentelor devine una flexibilă, care poate fi adaptată cerințelor individuale de locuire și care poate evolua în timp pentru a intregra scenarii variate.

La etajul patru al clădirii a fost amenajată o terasă comună, care împreună cu spațiul comunitar adiacent constituie prilejul construirii unui anumit tip de vecinătate, a unei comunități. Aceste spații comune vin în completarea funcțiunilor cu caracter public din cadrul dezvoltării și a spațiilor exterioare amenajate la nivelul terenului.



Alte lucrări cu aceiași autori: