ro | en

Amenajare zona de agrement

București, România
Autor: arh. Cristina Olga Gociman

Comentariul autorului

Roata mare şi parcul de distracţii adiacent acesteia s-au construit în jurul anilor 60 ai secolului al XX-lea, în ideea creării unui spaţiu public pentru distracţia maselor, în incinta Parcului Herăstrău. Planul topographic din 1978 al Bucureştiului, caroul 3-4, atestă existent Roţii Mari şi a spaţiului de joacă aferent ei, pe acelaşi amplasament, pe care s-a reamplasat în prezent. Roata Mare face parte dintre reperele simbol ale parcurilor de distracţii metropolitane din lume, cum sunt în Viena, Paris sau Londra.
Parcul Herăstrău este monument istoric înscris în lista monumentelor istorice actualizată în 2010 la poz 827 cod LMI B-ÎI a-A 18802.
Roara Mare desfiinţată în 2014, din motive de nesiguranţă în exploatare, readuce o suită de alte obiecte de distracţie specializate, atât de necesare unei zone destinate distracţiei de nivel naţional că roată mare, drop tower, bumper cars, trambuline, derby, kiddie rides, instalaţii tematice.
Apariţia ei conservă componentă de agrement a Parcului Herăstrău subliniind diversificarea tehnologiei de joc şi oferind o atracţie deosebită pentru vizitatori.



Alte lucrări cu aceiași autori:

2016
arhitectură și spațiu public – amenajări de spații publice