ro | en
Reabilitare vila Art Deco
  • Nominalizare la secțiunea „Arhitectură construită / arhitectură și patrimoniu”

Reabilitare vila Art Deco

Autori: arh. Claudia Motei
Birou de proiectare: Locum Arhitectura

Colaboratori:
Structura: ing. Serban Asmarandei
Foto: Razvan Chirila

Comentariul autorului

Casa a fost construită în jurul anilor 30 și se remarcă printr-un stil modernist Art Deco, des întâlnit în perioada interbelică în București. Beneficiază de o poziție avantajoasă cu deschidere către o piațetă urbană spre est.
Proiectul a presupus o intervenție amplă de reabilitare și consolidare, urmărind în același timp păstrarea imaginii arhitecturale. În această idee s-au păstrat o parte din elementele considerate valoroase atât la interior cât și la exterior, cum ar fi profilatura lineară de pe fațadă, ușile de intrare, ancadramentul metalic, feroneriile decorative, mozaicul și balustrada scării secundare.
Distribuția interioară se pastrează partial, adaptându-se cerințelor unei locuiri moderne unifamiliare. Spațiile de serviciu ca bucătăria, spălătoria, și camera centralei termice se regăsesc la demisol. Livingul, zona de dining și bar sunt distribuite în planul parterului care devine liber. Etajul se împarte între cele 2 dormitoare cu băi, iar mansarda generează un alt dormitor, spațiu de birou și băi.



Alte lucrări cu aceiași autori: