ro | en
Casa Naum

Casa Naum

Autori: arh. Claudia Motei
Birou de proiectare: Locum Arhitectura

Colaboratori:
Foto: Razvan Chirila

Comentariul autorului

Casa a fost construită în jurul anilor 30 și se remarcă printr-un stil modernist Art Deco, des întâlnit în perioada interbelică în București. Proiectul a presupus o intervenție amplă de reabilitare și consolidare, urmărind în același timp păstrarea imaginii arhitecturale. În această idee s-au păstrat o parte din elementele considerate valoroase atât la interior cât și la exterior.
In acelasi timp nevoile evidente ale unei locuiri dupa standardele actuale au presupus o intervenție complexa asupra intregului interior. Designul de interior face referire la moștenirea clădirii din anii 30, intr-o notă contemporană.
La nivelul materialității s-au folosit finisaje naturale precum marmura, microciment și lemn. Tonurile neutre și finisajele naturale se combină pentru a crea spații liniștitoare și profund primitoare. Din punct de vedere cromatic, tonurile deschise pastelate predomină, cu rolul de a amplifica vizual spațiul, acestea fiind accentuate prin contrastul cu zone mai intunecate, cum ar fi zona de bar care este mai intima. Relația delicată dintre lumină și întuneric creează o imagine echilibrată.



Alte lucrări cu aceiași autori: