ro | en

Imobil de locuințe, Șos. Nordului 96

Autor: arh. Bogdan Anghelescu Benedek
Coautori: arh. Iuliana ANGHELESCU BENEDEK, Răzvan CRÂȘMARU
Birou de proiectare: AGORAPROIECT

Comentariul autorului

Cladirea face parte din dezvoltarea sos. Nordului, B-dul Nae Caramfil. Pe un teren dreptunghiular s-a impus realizarea unui bloc cu apartamente de standard mediu ridicat, in conditii de randament maxim.

Beneficiind de experienta vizuala a vecinatatilor, optiunea care s-a impus a fost de a propune un volum clasic, linistitor, cu orizontale puternic acuzate. Utilizarea pe fatade a panourilor din ceramica rosie este justificata de prezenta, in imediata vecinatate a unor cladiri imbracate in acelasi material. O compozite de balcoane taiate de un accent vertical, semnaleaza prezenta intrarii principale din parter. Goluri mari, in marea majoritate fara parapet, ofera confort luminos incaperilor (camere de zi) aflate la fatada spre strada (cu orientare sud).

Un criteriu de calitate in organizarea cladirii, a vizat dubla orientare a apartamentelor (fata / spate si eventual lateral), astfel incat majoritatea lor sa dispuna de zone de zi cu orientare sud, inzestrate cu terase ample. Cu exceptia a doua apartamente din parter, toate cele 18 apartamente din cladire se conformeaza acestei exigente.

Constructia rezultata este un S+P+2E+ER+ER, cu 2 scari si 5 apartamente pe etaj, cu o suprafata desfasurata de 3000mp. In subsol este amenajat un parcaj inchis, cu echipat cu sisteme mecanice de dublare a capacitatii, in parter si etaje 1 si 2 sunt prezente apartamente de 2 si 3 camere. Etajele retrase sunt destinate duplexurilor de 4 camere. Fiecare din ele dispune de mari terase in retragerile cladirii.

Structura este rezolvata cu stalpi si diafragme din beton armat, inchiderile fiind din caramida iar compartimentarile din caramida si gipscarton.

Proiectarea a inceput in februarie 2005, debutul lucrarilor de executie fiind in februarie 2006. Lucrarea a fost finalizata in august 2007.Alte lucrări cu aceiași autori:

2008
arhitectură