ro | en

Casa M

jud. Ilfov, România
Autori: arh. Bogdan Anghelescu Benedek, arh. Lorena Gheorghiu, arh. Iuliana ANGHELESCU BENEDEK / Agora Proiect SRL
Colaboratori: Structuri – ATI Design SRL
Instalatii – Ing. Claudiu Cîmpeanu
Proiectare structura profile: Greencon Constructions SRL.

Comentariul autorului

Concepută pentru a fi o locuință unifamilială, Casa M este un exemplu de arhitectură contemporană în care se îmbină tehnologia structurii metalice cu funcționalitatea și necesarul unei familii moderne.
Locuința se desfasoară pe un parter de aproximativ 150 mp cu delimitare clară între zona de zi și cea de noapte. Zona de zi este compusă dintr-un living cu deschidere spre curtea din spate, cu suprafețe mari vitrate și cu o înaltime de 2 niveluri, obtinută din deschiderea cu etajul retras - supanta în suprafața de 20 mp. Accesul se face printr-o scară realizată din același tip de structură.
Structura supraterană este realizată integral din profile ușoare de oțel galvanizat, care se ancorează în placa de beton, urmând izolarea și finisarea. Profilele sunt realizate din materiale reciclabile, nu sunt tratate cu substanțe toxice și datorită componenței oferă duritate în timp.
Datorită condițiilor și orientării spre sud a casei, s-a optat pentru folosirea unor panouri solare, amplasate pe terasa necirculabilă aflată deasupra parterului, astfel asigurând aportul de energie alternativă utilizată.



Alte lucrări cu aceiași autori: